IT-konsulent: JavaScript-utvikler

Hvis du vil ha en levende og dynamisk nettside, kan en Javascript-utvikler på utviklingsteamet være til uvurderlig hjelp.

Med en Javascript-utvikler fra ProData Consult får du:

- spesialisert kunnskap om JavaScript-utvikling

- effektiv og målrettet webutvikling

- en levende og dynamisk nettside

- profesjonelle råd om JavaScripts potensiale

Nedenfor finner du informasjon om ansvarsområdene og kjernekompetansen til en JavaScript-utvikler.

it-competence_3
it-competence_6

Hva gjør en JavaScript-utvikler?

En JavaScript-utvikler er spesialist på det populære programmeringsspråket JavaScript. En JavaScript-utvikler er ekspert på programmering av dynamiske elementer som tilfører liv og bevegelse til et nettsted. Dette kan være alt fra musepekergrafikk til integrerte spill på nettstedet. Med JavaScript kan man også lage pop-up-vinduer, lysbildeserier og mye mer. Kort sagt kan en JavaScript-utvikler lage funksjoner som tilfører nettsiden liv og legger til rette for en god brukeropplevelse.

JavaScript er et mye brukt skriptspråk som skrives rett i et HTML-dokument, og som deretter utføres i nettleseren. Det høres kanskje enkelt ut, men hvis arbeidet ikke gjøres på riktig måte av en JavaScript-spesialist, kan dette ha uheldige konsekvenser for nettstedet, som for eksempel dårlig ytelse eller unødvendig serverbelastning.

Med hovedvekt på JavaScripts muligheter og begrensninger kan en JavaScript-utvikler bidra i arbeidet med å:

- utvikle funksjoner og elementer som tilfører nettstedet liv

- oppnå en effektiv webutviklingsprosess

- vise frem JavaScripts store potensial med hensyn til dynamiske elementer

- sikre en god brukeropplevelse på alle plattformer (PC, Mac, nettbrett, smarttelefon)

Når du har en JavaScript-utvikler på utviklingsteamet, har du alltid rask tilgang på spisskompetanse. En JavaScript-utvikler har sterk kompetanse i front-end-webutvikling og kan gi deg råd om JavaScripts potensial, begrensninger og kompatibilitet med andre deler av front-end-utviklingen. Fordelen med å engasjere en ekstern JavaScript-utvikler er at du får en svært dedikert og fleksibel ressurs som kan bidra med akkurat den kunnskapen du trenger, akkurat når du trenger den. En JavaScript-utvikler kan gå rakst inn på et utviklingsteam og starte arbeidet på kort varsel.

Hvordan jobber en JavaScript-utvikler?

En JavaScript-utvikler jobber i utgangspunktet med å implementere funksjonalitet på en nettside. En nettside kan for eksempel ha søkefunksjoner, navigasjon, musepekerfunksjoner, beregninger, pop-up-vinduer, videoer og andre elementer som gjør at den oppleves levende og dynamisk. I dette arbeidet er en JavaScript-utvikler helt sentral.

Webutviklere er stadig på utkikk etter måter å gjøre utviklingsprosessen mer effektiv på. Det samme gjelder for en JavaScript-utvikler. JavaScript er det som kalles for et «klientside-skriptspråk». I praksis betyr dette at all kodingen som gjøres i JavaScript, vil leses og kjøres lokalt i nettleseren JavaScript-utvikleren jobber i. Resultatet fra kodingen vil vises umiddelbart i nettleseren, og du oppnår en mer effektiv utviklingsprosess. En JavaScript-utvikler jobber også ved hjelp av JavaScript-biblioteker som jQuery og AngularJS. Disse bibliotekene gjør det mulig å implementere funksjoner på nettstedet svært raskt, siden funksjonene allerede er klare for bruk. Det er svært effektivt å bruke jQuery til å bygge AJAX-funksjonalitet, som gjør det mulig å hente ut data fra en server, eller sende data til en server, uten å forstyrre siden som er åpen for øyeblikket.

En JavaScript-utvikler jobber også med en rekke andre programmeringsspråk fra tid til annen. Noen av de vanligste er CoffeScript og TypeScript, som vil kompileres til JavaScript, siden det er språket alle nettlesere har til felles, uavhengig av om det er på PC, Mac eller smarttelefon.

En JavaScript-utvikler er ofte del av et større front-end-utviklingsteam. Teamet kan bestå av flere utviklere, hver med sitt eget spesialområde, for å oppnå størst mulig effektivitet og samle kompetanse på samme sted. Du vil ofte se en JavaScript-utvikler i tett samarbeid med en app-utvikler eller en HTML5/CSS3 spesialist.

Finn din JavaScript-utvikler her!

Skal du lansere et større utviklingsprosjekt og har behov for en dyktig webutvikler med spesialisering innen JavaScript? ProData har svært kompetente JavaScript-utviklere som kan tilby profesjonell webutvikling. ProData Consults IT-konsulenter dekker over 4000 ulike typer IT-kompetanse, og våre spesialister kan bidra med hjelp i så godt som alle typer IT-prosjekter. ProData Consult setter deg i kontakt med en kompetent JavaScript-utvikler innen 48 timer, slik at du:

- får ekspertkunnskap og profesjonelle råd

- oppnår en effektiv utviklingsprosess

- kan gi nettstedets besøkende en positiv brukeropplevelse

5270