IT-konsulent: HTML5-webdesigner

Hvis du ønsker å utvikle nettsteder med de nyeste standardene innen webdesign, er en HTML5-webdesigner en nyttig ressurs å ha med på laget.

Med en HTML5-webdesigner fra ProData Consult får du:

- det siste innen webdesign

- spesialkunnskap om potensialet til HTML5/CSS3

- tilgang til de nyeste standardene for webutvikling

- en webløsning som fungerer på tvers av plattformer

- en effektiv webutviklingsprosess

Nedenfor finner du informasjon om ansvarsområdene og kjernekompetansen til en HTML5 webdesigner.

it-competence_5
it-competence_8

Hva gjør en HTML5 webdesigner?

En HTML5-webdesigner er spesialist på programmeringsspråket HTML5 - den nyeste versjonen av HTML. De nye standardene for HTML-koding har gitt mange nye visuelle muligheter og mer avanserte alternativer for webdesign. Med HTML5 har det blitt lettere å utvikle et nettsted som kan fungere på tvers av ulike nettlesere og plattformer. Dette skyldes forbedret støtte for en felles standard i Internet Explorer, Google Chrome, Safari og Mozilla Firefox.

Med en HTML5-webdesigner på teamet kan man utvikle løsninger som fungerer i alle nettlesere og på alle plattformer (PC, Mac, nettbrett, mobil), som i sin tur gir en mer fullstendig og tilgjengelig brukeropplevelse. HTML5 gir også økt tilgang til video og avansert grafikk, siden HTML5 har forbedret støtte for en felles standard i Internet Explorer.

Dagens brukere har store krav til webutvikling, og en HTML5-webdesigner spiller en nøkkelrolle når det gjelder å gi nye brukere et godt førsteinntrykk av et nettsted. En HTML5-webdesigner er ekspert på å strukturere layout på en nettside og sikre at besøkende får et positivt inntrykk av nettstedets innhold og design. HTML5 og CSS3 er svært effektivt sammen og utfyller hverandre på en god måte. Hvis du velger å engasjere en HTML5-webdesigner fra ProData Consult, får du også sterk kompetanse innen CSS3.

En HTML5-webdesigner utnytter potensialet som ligger i HTML5/CSS3 og bistår i arbeidet med å:

- skape en nettside som lever opp til de nyeste standardene for webdesign

- utnytte de unike mulighetene i HTML5/CSS3 som programmeringsspråk

- sikre at webløsningen fungerer optimalt på tvers av nettlesere og enheter

CSS3 er den nyeste versjonen av CSS (Cascading Style Sheets). CSS er språket som brukes til å definere hvordan en nettside skal presenteres. Kort fortalt er HTML grunnstrukturen i nettstedets innhold, mens CSS3 er «glasuren» på toppen. Kombinasjonen av disse skaper en moderne nettside med flott design.

HTML5 introduserer en rekke nye elementer i forhold til den opprinnelige HTML-versjonen. Nye muligheter er for eksempel tilgjengelig for design av topptekst, bunntekst og artikkelelementer som skal forbedre et nettsteds synlighet med hensyn til søkemotorer. Fordelen med dette er at nettstedets innhold vil rangeres høyere ved søk i søkemotorer, og dette øker muligheten for å oppnå flere besøkende til nettstedet.

En HTML5-webdesigner er ekspert på front-end-webutvikling og kan gi deg råd om HTML5-språkets potensial, begrensninger og kompatibilitet med andre front-end-elementer.

Hvordan jobber en HTML5-webdesigner?

En dyktig HTML5-webdesigner kan gi råd om de mange alternativene for webutvikling som finnes i HTML5 og CSS3. CSS3 gir for eksempel helt nye muligheter for hvordan man kan «style» sider. I kombinasjon med CSS3 er HTML5 et særdeles godt verktøy for en front-end-webdesigner.

En HTML5-webdesigner er en viktig del av ethvert utviklingsteam, selv om det iblant kan bli nødvendig å involvere en egen Android- eller iOS-utvikler. En HTML5 webdesigner er vanligvis del av et større front-end utviklingsteam. Teamet kan bestå av flere webutviklere, hver med sin spesialitet. Dette gir maksimal effektivitet og flere ulike typer kompetanse på samme sted. Du vil ofte se en HTML5/CSS3-webdesigner i tett samarbeid med en app-utvikler eller JavaScript utvikler.

Finn din HTML5-webdesigner her

Står dere overfor et større utviklingsprosjekt og trenger en dyktig front-end-utvikler med spesialisering innen HTML5/CSS3? ProData Consult har erfarne HTML5-webdesignere som kan utvikle attraktive og funksjonelle IT-løsninger. ProData Consults IT-konsulenter dekker over 4000 ulike typer IT-kompetanse, og våre spesialister kan bidra på så godt som alle typer IT-prosjekter. ProData Consult setter deg i kontakt med en erfaren HTML5-webdesigner, slik at du:

- får ønsket funksjonalitet på tvers av nettlesere og enheter

- kan ta i bruk det aller nyeste innen HTML5/CSS3

- oppnår en effektiv front-end-utvikling

- kan tilby brukerne bedre tilgjengelighet og brukeropplevelser

5270