IT-konsulent: App-utvikler

For utvikling av funksjonelle og brukervennlige mobilapper trenger du en app-utvikler.

Med en app-utvikler fra ProData Consult får du:

- Mobilapplikasjoner som kan tilpasses til flere plattformer

- Brukervennlige apper

- En fleksibel og spesialisert utviklingskompetanse

- Profesjonelle råd basert på mønsterpraksis for app-utvikling

it-competence_1
it-competence_4

Hva gjør en App-utvikler?

En app-utvikler er en spesialist på utvikling og programmering av mobilapplikasjoner. Som følge av den enorme veksten av smarttelefoner i markedet er det et økende behov for dyktige app-utviklere . Mobilapplikasjoner omfatter en rekke ulike teknologier og plattformer. De mest kjente er Apples iOS og Googles Android, men man har også f.eks. Windows Phone.

Apper kan enten utvikles for en bestemt plattform eller tilpasses flere plattformer. Dette bestemmes av appens formål og hvor stor grad av tilgjengelighet du ønsker å tilby brukerne. Mens apper for iOS bare kan brukes på Apples egne produkter (iPhone, iPad osv.), er Googles Android basert på åpen kildekode-teknologi, som også kan brukes på utstyr fra en rekke andre produsenter, som Sony Ericsson, Samsung og HTC. En app-utvikler kan hjelpe deg med å velge den plattformen som passer best til ditt formål og din målgruppe.

Du kan enten velge å engasjere én app-utvikler som utvikler apper for alle plattformer, eller du kan engasjere flere ulike app-utviklere med spesialisering på hver sin plattform. Hvis du velger en app-utvikler som utvikler apper for alle plattformer, vil dette redusere kostnadene knyttet til app-utviklingen, fordi du bare bruker én person. Risikoen er imidlertid at den utviklede appen ikke er fullt ut kompatibel med alle plattformer. Ved større utviklingsprosjekter, der det er viktig at appen fungerer på alle plattformer, anbefaler vi bruk av flere app-utviklere med spesialisering på hver sin plattform.

En app-utvikler har god kunnskap om potensialet som ligger i de ulike mobilplattformene og sikrer at:

- den nye mobilapplikasjonen oppfyller kravene til brukervennlighet

- du får en mobilapplikasjon som er kompatibel med flere plattformer

- den nyeste kunnskapen innen app-utvikling benyttes

- du får en effektiv utviklingsprosess

En app-utvikler begynner alltid med å se på ønskene kunden har til funksjonalitet og utseende. En app-utvikler er også svært dyktig til å utvikle enkle løsninger, hvor overflødig funksjonalitet og design fjernes for å skape en enkel og brukervennlig app. Hvis for mange funksjoner legges inn i appen, kan det nemlig påvirke både stabiliteten og brukervennligheten i negativ forstand.

Hvordan jobber en App-utvikler?

Hvis dere ikke har den nødvendige kompetansen på huset, kan en app-utvikler fra ProData Consult raskt bli en del av utviklingsteamet deres og bidra med relevant kunnskap. Denne typen IT-konsulenter spesialiserer seg på mobilplattformer og innehar den nødvendige kompetansen for å kunne gi råd om hva som kreves for å skape en enkel og brukervennlig app. En app-utvikler bistår i tillegg med informasjon om appens utviklingspotensial, begrensninger og kompatibilitet med andre IT-løsninger.

App-utviklere er ofte del av et større utviklingsteam som består av personer med ulik kompetanse innenfor hvert sitt spesialområde. Dette kan for eksempel være app-utviklere med spesialisering innen iOS, Windows Phone eller Android.

Finn din app-utvikler her!

Står dere overfor et IT-prosjekt der det er behov for en dyktig app-utvikler? ProData Consult tilbyr erfarne app-utviklere som utvikler apper for akkurat de formålene og plattformene du ønsker. ProData Consults IT-konsulenter dekker over 4000 ulike typer IT-kompetanse, og våre spesialister kan bistå i så godt som alle typer IT-prosjekter.

ProData Consult setter deg i kontakt med en dyktig app-utvikler som sørger for følgende:

- rask fremdrift fra idé til ferdig applikasjon

- fleksibel og profesjonell utviklingskompetanse

- brukervennlige og praktiske apper til brukere/kunder

- akkurat den kompetansen du trenger

5270