ProData Consult leverer sitt sterkeste år til nå

ProData Consult gjør stor suksess med å levere konsulenter i toppsjiktet innen IT, rådgivning og ledelse. I 2020 presterte konsernet en omsetningsvekst på 48 prosent, og et rekordhøyt årsresultat på DKK 46 millioner.

Oslo, 14. april 2021

Det skandinaviske IT-konsulentselskapet ProData Consult leverer sitt sterkeste årsresultat til nå for 2020. For gruppen ble årsresultatet DKK 46,2 millioner, som tilsvarer 62,6 millioner norske kroner. Selskapet satte ny omsetningsrekord på DKK 1,51 milliarder, en økning på 48 prosent fra 2019. EBITDA endte på DKK 120 millioner, en økning på 47 prosent fra fjoråret.

Samtidig økte selskapet sin tilstedeværelse i Norge, gjennom å kjøpe opp norske Amesto Consulting.

– Vi leverer et rekordhøyt resultat i et år der mange bedrifter slet. Det er bevis på at vår forretningsmodell fungerer godt når det gjelder. Gode resultater gir oss en solid grunnmur for å vokse i Norge, og videre utenfor Skandinavia, sier styreleder Agner N. Mark.

ProData Consult skiller seg fra de fleste store IT-selskapene ved at det ikke har fast ansatte IT-konsulenter. I stedet henter selskapet kompetansen hos lokale frilansere, små spesialistselskaper, og selskapets tre nearshoring-sentre i Polen.

I 2020 vant ProData Consult flere store flerårige anbud og rammeavtaler både i privat og offentlig sektor, slik som Sykehusinnkjøp og BUFDIR. Selskapet vokste ytterligere ved å kjøpe opp svenske Sourcing Network, i tillegg til nevnte Amesto Consulting.

I år hentet ProData Consult inn konsulentveteranen Anders Gratte som ny konsernsjef, for å hjelpe selskapet å vokse videre i Europa. Gratte har erfaring fra flere store IT-konsulentselskaper som Hyker Security og Madeo Sourcing Group. Han har sittet i styret i ProData Consult siden 2018.

– ProData Consult er på en målrettet vekstreise der vi utfordrer de tradisjonelle forretningsmodellene for spesialiserte konsulentfirmaer i hele Europa. Jeg har store forventninger for 2021 og årene som kommer. Vi ser nå frem til å utvide vår virksomhet, også utenfor Skandinavia og Polen, sier Gratte.

ProData Consult ble grunnlagt i København i 1994, og har kontorer i Danmark, Norge, Sverige, Polen, Nederland og Tyskland. Selskapet er eid av Polaris Private Equity. Det rapporterer finansresultater på gruppenivå.

MicrosoftTeams-image (3)

2020 Årsrapport