Derfor burde Polen være din nearshoring-destinasjon

Ønsker du tilgang til topp kvalifiserte IT-konsulenter; "look to Poland". Med en solid IT-utdannelse har polske IT ingeniører og kodere vunnet frem, hvor 15.000 ingeniører årlig uteksamineres fra polske universiteter.

Polske utviklere er blant verdens beste. Og dette er vårt sterkeste argument hvorfor Polen burde bli din foretrukne nearshoring destinasjon. Kodeferdighetene til polske konsulenter regnes i toppsjiktet i verden, derfor er utviklere fra Polen ofte med i finalene i Google Code Jam, Microsoft Imagine Cup og TopCoder. Faktisk rangeres polske programvareutviklere som verdens tredje beste, ifølge HackerRank.

Kvalitet over kostnader

Så ønsker du tilgang til topp kvalifiserte IT-konsulenter, velg Polen. Det er faktisk et valg av kvalitet over kostnader. Men det betyr ikke at du ikke vil spare penger. Polske konsulenter er omtrent 25-40 % billigere enn skandinaviske konsulenter som har eksakt samme erfaring og ekspertise. Det kan bety mye på bunnlinjen for norske bedrifter.

{

...Kodekvaliteten til polske konsulenter er i verdensklasse

}

Stor tilgang på kvalifiserte IT-spesialister

I tillegg til den høye kvaliteten blant IT-konsulenter i Polen, er selve antallet bemerkelsesverdig. Årlig uteksamineres 15.000 ingeniører fra polske universiteter. Altså hvert år! Dertil er bredden av tilgjengelige kompetanser betydelig større enn i de skandinaviske land.

I Europa kommer mer enn én av ti uteksaminerte IT-ingeniører fra Polen. Der har du tilgang til en omfattende «pool» av høyt kvalifiserte IT-faglige medarbeidere. Og du kan håndplukke eksakt den kompetansen du har behov for – med bistand fra en profesjonell og erfaren leverandør som ProData Consult.

Polske universiteter har en lang tradisjon med ingeniørfag og IT-studieprogrammer og regnes blant de beste i Europa i dag.

Kun de beste studentene tar IT-fag, noe som gjenspeiles i den høyt spesialiserte og brede ekspertisen blant polske IT-konsulenter.

Kvalitet, stor tilgang og lavere pris

  • Over 15.000 IT-ingeniører uteksamineres fra polske universiteter hvert år - det er 10 % av alle IT-ingeniører i Europa.
  • Polske programvareutviklere regnes som verdens tredje beste, ifølge HackerRank.
  • Polske konsulenter er ca 25-40 % rimeligere enn skandinaviske konsulenter med eksakt samme erfaring og ekspertise.
  • Polakker kommer fra en kultur som er nært beslektet med den skandinaviske.

Fra en nært beslektet kultur

Derfor-burde-Polen-være-din-nearshoring-destinasjon-copy

Polske konsulenter oppleves som åpne og det er viktige egenskaper for et vellykket samarbeid.

 

I Polen har du tilgang på en høyt kvalifisert arbeidsstyrke og du kan spare penger – men hvordan virker det kulturelt? Vil polske IT-konsulenter fungere i et skandinavisk arbeidsmiljø?

Av erfaring kan vi bekrefte at det gjør de. Polsk kultur er ikke så ulik den skandinaviske. Og det er en klar fordel når man jobber over landegrensene. Det er ikke uten grunn at mange polske familier har flyttet til Norge og trives godt her.

Organisasjonskulturen i Polen er nok mer formell og hierarkisk enn i Norden, samtidig betyr det at polakker har mer respekt for overordnede. Polske konsulenter oppleves som åpne og fordomsfrie, konstruktive og kritiske innen IT-utvikling og arbeidsprosesser. Det er viktige egenskaper for et vellykket samarbeid.

I EF English Proficiency Index rangerer polske IT-utviklere som nummer (16) «High Proficiency» med en EF EPI-poengsum på 596 (2020). Det er helt i toppen blant øst-europeiske land.

Behov for mer informasjon om hvordan du kommer i gang med nearshoring i Polen?

Er du klar for en samtale?

Skriv til oss, så setter vi opp et uforpliktende møte eller samtale hvor vi sammen ser på dine behov.

Relaterte artikler