Ekstern konsulent venter på IT-kollegaer

5 fordeler ved å bruke eksterne IT-konsulenter

Fleksibilitet og tilgang til IT-ekspertise når du trenger det, er to av de viktigste fordelene, når du skal vurdere om frilanskonsulenter kan være noe for ditt prosjekt. I denne artikkelen får du innblikk i noen av gevinstene eksterne konsulenter kan tilføre din organisasjon.

Flere og flere IT-intensive organisasjoner benytter i dag eksterne ressurser av uavhengige IT-profesjonelle, for å være i frontlinjen i bransjen og markedet. Vi tror det er på tide å bevege seg vekk fra begrensende og tradisjonelle måter å skaffe seg tilgang til IT-ekspertise.

Bli kjent med de sentrale driverne og fordelene, slik at du kan ta dine strategiske beslutninger om å jobbe med eksterne konsulenter på et godt grunnlag.

Skalerbarhet og fleksibilitet

Å bruke eksterne IT-konsulenter øker ikke bare fleksibiliteten. Først og fremst tilfører det organisasjonen funksjonell smidighet. Det gjør det mulig for bedrifter å ta i bruk nødvendige eksperter der og når det er mest nødvendig og verdsatt.

For IT-kritiske organisasjoner gjelder det å holde seg smidige og endre seg når uforutsette utfordringer dukker opp. Med eksterne ressurser kan man raskt oppskalere med ønsket ekspertkompetanse. Enten for å dekke over kompetansehuller, eller for å dra fordel av en ny forretningsmulighet.

På samme måte kan du raskt nedskalere når det er mer fornuftig å sette søkelys på andre oppgaver.

Aktivitetsnivået hos mange bedrifter er ofte under press. Hos noen er det travelt i visse perioder, hos andre må man av og til prioritere viktige prosjekter som krever øyeblikkelig oppmerksomhet.

IT-intensive bedrifter krever generelt hurtig tilgang til nye ekspertkompetanser for å unngå å stoppe prosjekter og forsinke leveranser.

Det er her eksterne IT-konsulenter og en ekstern IT arbeidsstyrke har sin fordel. De kan sørge for den nødvendige fleksibiliteten og skalerbarheten, slik at bedrifter best kan navigere i markedets omskiftelige utfordringer og krav.

It-konsulent leser prosjektbeskrivelse i en lenestol

En ny generasjon av IT-konsulenter ønsker seg  varierte faglige utfordringer som spennende frilansoppgaver kan gi dem.

Ekspertise

For en organisasjon som kun baserer seg på fulltidsansatte året rundt, er det nesten alltid utfordrende å dekke all nødvendig IT-kompetanse internt. Spesielt for IT-organisasjoner hvor nye teknologier, plattformer, utviklingsspråk og metoder stadig dukker opp og krever sitt.

Ekspertise utenfor organisasjonen vil tilføre og løse behovet for spesialistkompetanse innenfor et bestemt behov – enten kortsiktig eller langsiktig.

{   Serveren er nede. Du ligger bak prosjektplanen. Scrum-teamet er uten en Scrum Master, eller du har akkurat funnet et sikkerhetshull i IT-systemet.
Hva gjør du?   }

Hastverk og hurtighet

Serveren er nede. Du ligger bak prosjektplanen. Scrum-teamet er uten en Scrum Master, eller du har akkurat funnet et sikkerhetshull i IT-systemet.

Mange nødsituasjoner og utfordrende forhold krever øyeblikkelig oppmerksomhet og helst en erfaren spesialist til å løse problemet. Nå!

Med en allerede travel tidsplan kan det være vanskelig å allokere nødvendige ressurser, eller å finne den rette kompetansen internt i organisasjonen.

I disse tilfellene vil en ekstern IT-konsulent være løsningen. Erfarne IT-konsulenter er vant til å komme raskt i gang, finne kjernen i problemet og levere resultater fra første dag. Det betyr at konsulentene hurtig kan slukke branner, redusere den mulige skaden og sørge for at prosjektene igjen kommer på skinner.

5-fordeler-ved-å-bruke-eksterne-IT-konsulenter-copy-copy

Eksterne IT-konsulenter har med seg en tung og innholdsrik verktøykasse, full av kunnskap og erfaringer. Og de liker å dele kunnskap.

Nye perspektiver

Er det utfordrende å løse et spesifikt problem, kan løsningen være å få inn «nye øyne» og et friskt perspektiv på saken.

Det kan være at du har identifisert problemet, men er usikker på hvordan man best kan løse det. Også her vil et perspektiv fra «utsiden» – en spesialist – kunne bidra med en objektiv vurdering og ta i bruk erfaringer fra lignende problemstillinger og oppgaver.

Og husk, konsulenten har kun et mål: Å levere verdi og kvalitet til deg som kunde.

Eksterne IT-konsulenter har med seg en tung og innholdsrik verktøykasse, full av kunnskap og erfaringer. For å løse ditt bestemt problem finnes det alltid en konsulent der ute med den rette faglige profilen og evner til å gjøre jobben.

Kompetanse bygges inn i organisasjonen

I motsetning til tradisjonell outsourcing eller managed services vil bruk av eksterne konsulenter – som en del av din arbeidsstyrke – ikke bety at du må gi fra deg administrasjon eller eierskap. Den eksterne ekspertisen blir hurtig en del av organisasjonen og gir deg full kontroll og fullt eierskap.

Denne innsikten lar deg også ta i bruk eksterne konsulenter når du har mer forretningskritiske prosjekter, som krever dyp forståelse av og integrering i kjerneprosessene dine.

Vil du vite mer om timebaserte konsulenter?
Les om konsulenter innen IT, rådgivning og ledelse

Klar for en uforpliktende samtale?

Vi tilbyr en gjennomgang av dine behov og ønsker.

Ta uforpliktende kontakt med oss i ProData Consult for å gå gjennom dine behov. På bakgrunn av det kan vi foreslå noen ekspertprofiler som matcher dine behov for IT-konsulenter.

related posts